GYIK

Mennyibe kerül a szállítás?

A szállítási költségek a következők:

- 990 Ft; Magyarországon belül (INGYENES A KISZÁLLÍTÁS 10.000 Ft feletti megrendelések esetében);

- 8.00 euro; Olaszországon belül (ingyenes kiszállítás 100 euro feletti megrendelések esetében);

- 15.00 euro; EU országokba (ingyenes kiszállítás 200 euro feletti megrendelések esetében);

- 30.00 euro; nem EU országokba (az import illetékek megfizetése kizárólag a végfelhasználók felelőssége)

A megrendelések kiszállítási ideje 3 munkanap .

Kattints ide az összes ország és a hozzájuk kapcsolódó szállítási költségek listájáért.

Amennyiben, bármely oknál fogva, nem vagy megelégedve a megvásárolt termékekkel, a csomag átvételétől számított 14 napon belül visszaküldheted nekünk, és kicserélheted más termékre.

Meg van szabva, mennyi terméket vásárolhatok egyszerre?

Igen. 10 terméknél többet nem engedélyezett vásárolni. Amennyiben több, mint 10 terméket helyezel a kosárba, egy hibaüzenetet fogsz kapni.

Hogyan tudom kifizetni megrendelésem?

Lehetőség van online bankkártyás, vagy utánvétes fizetésre. Az utánvétre csak Magyarországon belül történő kiszállítások esetében van lehetőség.

Mikor kerül kiszállításra megrendelésem?

A kiszállítás Magyarországon belül 3 munkanapot vesz igénybe onnantól számítva, hogy a megrendelés összege beérkezik vagy utánvét esetében a megrendelés leadásától számítva. A kiszállításról a megrendelő közvetlenül a GLS futárszolgálattól kap egy email-t a nyomonkövetési kóddal.

Honnan kerül feladásra megrendelésem?

Minden magyarországi megrendelés a központi budapesti raktárból kerül kiszállításra.

Vásárolhatok közvetlenül a budapesti telephelyen is?

Nem lehetséges közvetlenül a telephelyünkön vásárolni. Budapesten várunk szeretettel üzleteinkben: az Andrássy út 18.-ban, az Aréna Plázában, a Mammut I.-ben, a Váci utca 23.-ban és a WestEnd City Centerben.

Hogy találhatom meg a hozzám legközelebb eső üzletet?

A mi storelocator oldalunk lehetővé teszi, hogy gyorsan megtaláld a Hozzád legközelebb eső monomárkás O bag üzletet.

A termék, amit szeretnék beszerezni, nem elérhető a honlapon, mit tehetek?

A obag Honlap folyamatosan frissül. Ha valami jelen pillanatban nem elérhető, előfordulhat, hogy valójában már úton van!

A termék, amit ONLINE vásároltam, sérült. Kivel kell kapcsolatba lépnem ezügyben?

A obag Honlapunkon megvásárolt termékekkel kapcsolatos információkért, sérülés esetén a customerservice@obaghungary.com e-mail címre írhatsz, csatolva a blokkot, valamint néhány fényképet a termékről, bemutatva a sérült részt az email-ben. Munkatársaink készséggel állnak majd rendelkezésedre.

A termék, amit egy O bag store-ban vásároltam, sérült. Kivel kell kapcsolatba lépnem ezügyben?

A vásárlástól számított hat hónapon belül felkeresheted azt az üzletet, ahol a terméket vásároltad vagy budapesti vásárlás esetében bármely budapesti O bag üzletünket. Vidd magaddal a vásárlást igazoló blokkot, amelyen fel van tüntetve a vásárlás dátuma és helye. Az üzleteinkben dolgozó munkatársak közül senki sincs felhatalmazva arra, hogy egy, a vásárlásról szóló igazolás (blokk vagy számla) nélküli terméket becseréljen. Munkatársaink készséggel állnak majd rendelkezésedre.

A termék, amit egy hivatalos (monomárkás) O bag viszonteladói üzletben vásároltam, sérült. Kivel kell kapcsolatba lépnem ezügyben?

A vásárlástól számított hat hónapon belül felkeresheted UGYANAZT az üzletet, ahol a terméket vásároltad vagy budapesti vásárlás esetében bármely budapesti O bag üzletünket. Vidd magaddal a vásárlást igazoló nyugtát vagy bármi mást, amely fetünteti a vásárlás dátumát és helyét.

Az üzleteinkben dolgozó munkatársak közül senki sincs felhatalmazva arra, hogy egy a vásárlásról szóló igazolás (blokk vagy számla) nélküli terméket becseréljen.

Meggondoltam magam: hogy tudom kicserélni az egyik O bag Store-ban vásárolt terméket?

A terméket egy héten belül tudod kicserélni ugyanabban az üzletben, ahol a vásárlás történt vagy budapesti vásárlás esetében bármely budapesti O bag üzletünkben. Ezt csak a nyugta felmutatásával teheted meg, a vásárlástól számított egy héten belül.

Meggondoltam magam: hogy tudom kicserélni az online vásárolt terméket?

A vásárló a termék kézhezvételétől számított 14 napon belül elállhat a szerződéstől (bármely oknál fogva), és kérheti a cserét egy vagy több különböző termékre.

Csere esetén a vásárló köteles a kicserélendő termék visszaküldési költségét, valamint az új, kiválasztott termék szállítási költségét is magára vállalni.

A termék cseréjének az igényét elküldheted e-mail-ben a következő e-mail címre: customerservice@obaghungary.com ahonnan küldünk egy Csere Engedély Számot. A felénk elküldött e-mail-nek tartalmaznia kell a rendelés számát, a termék kódját, és a kifejezett, egyértelmű leírását annak a szándékának, miszerint ki szeretnéd cserélni a terméket/termékeket.

A kicserélendő termék elküldhető futár vagy hagyományos postai szolgálattal, feltüntetve a szállító levélen a Csere Engedély Kódot, és csatolva az online vásárlás bizonylatát.

A termékeket a következő címre kell elküldeni:

O bag Store - Max&Bag KFT
Aréna Pláza
Kerepesi út 9.
1087 Budapest

Vissza szeretném küldeni a terméket, amit Online vásároltam, és szeretnék pénzvisszatérítést kérni, hogy tudom ezt megtenni?

A fogyasztóvédelmi törvény értelmében, a fogyasztó a nyugta dátumától számított 14 napon belül elállhat a szerződéstől (egy egyszerű magyarázattal élve), és további 14 napja van, hogy azt visszaküldje és visszatértítést kapjon. Visszaküldés esetében a vásárló állja az ezzel kapcsolatos költségeket.

Csere esetén a vásárló köteles a kicserélendő termék visszaküldési költségét, valamint az új, kiválasztott termék szállítási költségét is magára vállalni.

A vásárlónak a következő e-mail címre kell küldenie egy e-mail-t: customerservice@obaghungary.com, ahonnan megkapja majd a Csere Engedély Számot.

Az e-mail-nek tartalmaznia kell a rendelés számát, a termék kódját, valamint annak az egyértelműen leírását, miszerint visszatérítést szeretne igényelni.

A kicserélendő termék elküldhető futár vagy hagyományos postai szolgálattal, feltüntetve a szállító levélen a Csere Engedély Kódot, és csatolva az online vásárlás bizonylatát.

A bankkártyával történt fizetés esetében visszahelyezzük a bankkártyára az adott összeget, míg az utánvéttel történt fizetés esetében kérünk, vedd fel a kapcsolatot munkatársainkkal a customerservice@obaghungary.com e-mail címen.

A termékeket a következő címre kell elküldeni:

O bag Store - Max&Bag KFT
Aréna Pláza
Kerepesi út 9.
1087 Budapest

A Max&Bag KFT fenntartja a jogát, hogy nem térít vissza sérült, vagy egyértelműen használt termékeket.

Hogy tudom tisztítani O bag táskám?

Használhatsz O Clean-t, amely egy innovációs termék Eva táskatestek tisztítására.

A speciális szivacs segít könnyedén eltávolítani a koszt és a szennyeződéseket, még akár a legmakacsabb (páldául toll) foltokat is; egyszerűen nedvesítsd be az egyik sarkát, és dörzsöld át vele az érintett területeket, bármely más termék használata nélkül. Megvásárolhatod webshopunkon keresztül is: https://www.obaghungary.com/

Az O clock órám vízálló?

Nem. Az O clock állja az esetleges cseppeket, izzadtságot vagy néhány eső cseppet, de nem lehet vele víz alá merülni vele, még néhány másodpercre sem.